Много благодаря за отговора!

Приятен остатък от деня  :smile1:
Извинявам се, че използвам темата, но имам нужда от помощ за сверка.

Трябва да платя данък дивидент. По старата сметка на НАП беше лесно, но сега с тези общи сметки леко се бъркам все още, та въпросът ми е по посочената по-долу сметка ли трябва да преведе фирмата данък дивидента:

Приходи на централния бюджет от дивидент за държавата и отчисления на приходи от наеми, внасяни от държавни предприятия, както и плащания за авансови вноски за временна солидана отговорност по регламент 2022/1854: BG61BNBG96618000195002  :hmmm:

Благодаря предварително за отговора! :)
Ползвам софтуера на НОИ, там при избор на Нов документ за приложение 9, за да направя корекция, след визуализацията му, горе вляво маркирам "Корекция" (Така ме посъветва служителка от НОИ да направя)
Не виждам къде да пиша 0 или 1, както Вие казвате...
Благодаря!
А някой да се е сблъсквал с това при проверка? Уж всичко си попълних както трябва и излезна това....


Раздел I - Общо грешки: 1

9425за ЕГН/ЛН/ЛНЧ/СлН 7803........, флаг ЕГН, № на БЛ E2023...... -  При код на операцията Корекция или Заличаване липсва представен основен документ с ключовата комбинация от полета. [Bulstat, EGN, FlagEGN, PatientsChartNumber, CodeOperation]
Здравейте,

За първи път ще подавам болничен лист за работник, и искам да попитам 4,8% болнични върху 710лв. ли се плащат, или върху 780лв.?

И още един въпрос, макар и да ви се стори глупав - В програмата на НОИ за болничните, при въвеждане на банковата сметка на служителя, като маркирам, че банката е българска, не ми се активира полето за въвеждане на SWIFT кода, само IBAN, така ли трябва да бъде? (защото при маркиране на чуждестранна сметка, се активира SWIFT-a)
А програмата от кой сайт трябва да си я сваля, или ако може направо линк към нея, също ще съм благодарна  :smile1:
Здравейте,
Ще се възползвам от темата, защото моят случай е същия.
Тъй като отдавна не ми се е налагало да пускам болнични (последно още на дискета като се носеха беше), сега каква е процедурата? Благодаря предварително за отговора! :)
Мнохо благодаря, стана! Аз съм с Уин 10, и се учудих, а пробвах да го разархвирам на другия ми лаптоп с Уин 7, стана  :blink:
Още веднъж, много благодаря! Черпя виартуално кафе с кола и парче торта  :smile1: :smile1: :smile1: :smile1:
Да, това е, но като цъкна да разархивирам Rar-a, ми изписва че е невалиден формат... Дали може самият файл да пратите само, който е вътре в архивирания? :)
Извинявам се, че използвам темата, но случайно някой да има файлът за обновяване за 2023г., т.к. току-що влезнах да си актуализарам програмата от сайта им, и пише, че файлът е повреден?
Ако някой го има, ще се радвам да ми го прати, за да мога да си пусна ДДС-то :)))))
Проверете дали софтуерът, с който работите има опция за осчетоводяване на повече от един режим по ДДС. Ако не - вариантът е ръчно въвеждане на даннните.

Здравейте,

Аз също имам фактура от Топлофикация само че само с 9% ДДС, работя с програмния продукт на НАП, пробвах ръчно да въведа в колоната след основата сумата, и накрая ми излиза съобщение, че сумата в колоната е различна от 20% и дали искам да редактирам, нищо повече. Т.е. ръчният режим на въвеждане на важи, а съм с последната версия на програмата.
ЗДДФЛ чл.49

(5) Когато определеният годишен размер на данъка е по-висок от размера на удържания от работника/служителя през годината данък, разликата се удържа от лицето до 31 януари на следващата година.
(6) Когато определеният годишен размер на данъка е по-нисък от размера на авансово удържания данък, работодателят до 31 януари на следващата година възстановява разликата на лицето.
(7) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 2015 г., в сила от 01.01.2016 г.) Възстановената сума по ал. 6 се прихваща от работодателя последователно от следващи вноски към държавния бюджет за данъци върху доходите от трудови правоотношения на лицето или на други лица.

Това закона. За Д6 .....не разбрах разликата ще му я възстановяваме или ще му я плащаме.


Ще му я плащаме. :)
Здравейте,

Не знам дали тук е правилно да задам въпроса, тъй като не намерих такава тема във форума, но е свързано с Д1 и Д6.

Служител работи на 2 места, и подава във фирмата по основно трудово правоотношение служебна бележка за доходите през 2018 от втората фирма.
При Годишното уравняване на ДОД, излиза, че между дължимия ДОД от двете фирми и авансово удържания ДОД по чл. 42 от ЗДДФЛ от двете фирми, има разлика от 141,48лв. Тъй като ДОД от уравнението не се отразява никъде в Д1, чуденката ми е Д6 да я подам с редовните осигуровки (код 5) и редовен ДОД (код8) и трета колона с ДОД от уравнението с код 9 заедно с Д1, или Д1 и Д6 редовни само с код 5 и 8, и отделно Д6 с код 9 без наличието на Д1?

Благодаря предварително за отговора!
Благодаря за отговора!  :smile1: :smile1: :smile1:
Просто леко се обърках с другата сметка, която НАП отвори за дивидентите (Сметка за  дивидент за държавата и вноски от 50 на сто от наемите в полза на държавата  (използа се само от Държавни организации и предприятия с държавно участие !!!)
И мен ме интересува по коя сметка се превежда Данък дивидент - по сметката, която превеждаме ДДС, ДОД и т.н. за гр, София, офис Красно село BG06BUIB98888188845100 , с код 11000 ли?
Здравейте,

За първи път ми се случва подобен случай, та бих искала мнението Ви за това.

Значи, фирмата в м.03.2017 е на възст. с 10,61лв., посочен в кл.50 на СД за 03'17.
В април '17, излиза с данък за внасяне 21,47лв.

Сега в СД
в кл.50 (данък за внасяне) пиша 21.47лв,
в кл. 71 (данък за внасяне от кл.50) пиша 10.86лв.

Въпросът ми е тези 10,61лв в кл. 70 ли да ги впиша или в кл. 80?

Благодаря предварително за отговорите Ви! :)